På nordicmindful.dk får du : 30 dags returret – Fragt over 499,-kr er gratis – Fragt fra 39,-kr 

Guide til yogaudstyr

Husk nu, at yoga er for alle, derfor er alt du virkelig behøver for at praktisere yoga er din krop, dit sind og en smule nysgerrighed.

Men selvfølgelig er dog også noget yogaudstyr du med fordel kan anskaffe dig. Det ikke udstyr der er en absolut nødvendige for at dyrke yoga, men det er udstyr der kan hjælpe dig til at få en god start med at dyrke yoga. Her kommer der 4 ting der næste ikke er til at undværer når man dyrker yoga 

Om væskebalance inden træning

  • Sørg for at være i væskebalance inden træningens start.
  • Drik før tørsten for alvor melder sig.
  • Drik undervejs – ca. 1,5-2,5 dl pr. 15 minutter.
  • Drik ikke mere end 1,2 liter i timen.
  • Drik 50 % mere end dit væsketab efter træningen.
  • Lyt til kroppen : Tydelig gul/mørk urin og lav urinvolumen er tegn på væskemangel.
    Omvendt: klar urin og stor urinvolumen er tegn på god væskebalance.

1

Yoga måtte

At vælge den rette yogamåtte er din første store udfordring, når du vil begynde til yoga 
Måtten har to vigtig formål når du dyrker yoga. 
Den skal isolere mod kulde fra jorden (f.eks når du ligger i “død mands stilling”.  Men ikke mindst sørge for, at du ikke glider, når du træner. Jo mere du sveder, jo mere skridsikker skal måtten være. De klassiske yogamåtter har en tykkelse på mellem 4 og 6 mm. Er yogamåtten for tyk, kan det have en negativ indflydelse på din balance, og netop balancen er vigtig, når man dyrker yoga.
Som  udgangspunkt anbefaler nordic mindful at man køber en yogamåtte med en tykkelse på 4-5 mm

2

Yogablokke

En yogablok bruges til at forkorte afstanden ned til gulvet, fx hvis du i en øvelse skal stå op og røre jorden, men ikke kan nå.

Derfor er yogablokken især en god investering, hvis du er begynder til yoga. Dine muskler skal nemlig lære at kunne klare bestemte bevægelser. Der er yogablokken det perfekte hjælpemiddel.

3

Yoga tæppe

 Et yogatæppe bruges til forskellige ting, når du dyrker yoga.
Det kan bruges som et ekstra blødt underlag oven på din yogamåtte. Det kan bruges som tæppe over din krop, når du til sidst i undervisningen skal lave meditationsøvelser. 
Derudover kan det foldes sammen og give højde til siddende stillinger, eller rulles sammen og give støtte i nakken.
Det er en fordel, hvis dit yogatæppe ikke er for tykt og varmt. Materialemæssigt kan alle slags tæpper bruges, så længe de holder dig lun og tæppet ikke kradser, for det kan forstyrre din afspænding.

4

Yogatrøje

Du skal bruge en yogatrøje til at holde varmen med under fx meditation og afspænding. Den skal være blød og rar at have på.
Bliver du hurtigt kold, er det en fordel, at trøjen har en hætte. På den måde holder du nakke og hoved varme uden at koge.
Med denne øvelse afspænder du dine rygmuskler helt ned i lænden og får varmet din rygsøjle op.

Dog er der noget yogaudstyr, som er rart at have. Det vil gøre din yogapraksis mere behagelig, fordi det vil hjælpe dig med at slappe af og lave dine øvelser korrekt.

Som regel kan du låne yogaudstyr, hvis du dyrker yoga i et center. Det kan dog være rart at have sit eget yogaudstyr, så du ikke skal bruge yogamåtter eller tæpper som andre har svedt på. Og med dit eget udstyr, kan du også dyrke yoga derhjemme

Namasté

Nama” betyder jeg, og “te” betyder du. Helt bogstaveligtalt betyder “Namasté” derfor, at “jeg bøjer mig for dig

 Namasté er en hinduistisk hilsen. Og det er typisk den hilsen som en yogaunderviser og yogaeleverne hilser hinanden med, når de afslutter en yogaklasse. Når man hilser med Namasté bukker man som regel let, samtidig med at man trykker håndfladerne sammen 

 Husk ordet Namasté kan være sagt eller usagt.