På nordicmindful.dk får du : 30 dags returret – Fragt over 499,-kr er gratis – Fragt fra 39,-kr 

Yoga betyder at forene krop sind og ånd til en levende helhed eller bevidsthed.

Mindful Yoga praktiserer vi Yoga øvelser med fuld opmærksomhed på selve bevægelsen og åndedrættet . På den måde bliver Yoga træningen til en meditation i bevægelse og en effektiv måde at finde ind til sin krop, slippe stress og opleve nærvær og indre ro. Du får dermed både den fysiologiske og den psykologiske virkning som Yogaen kan give dig. 

Mindful Yoga er fokus ikke så meget på indlæring af krævende stillinger, som kræver mange års træning. Vi fokuserer mere på at opleve flow og nærværet i den enkle og bevidst udførte bevægelse. I mindfulnessbaseret Yoga er vi bevidst opmærksomme på åndedrættet og kroppens bevægelse. Krop og åndedræt er vores anker i nuet på samme måde som vi kender det fra siddende Mindfulness meditationer. I Mindful Yoga lærer vi øvelser der virker restituerende, beroligende og også energigivende. Den fornyende, beroligende og energigivende virkning kan mærkes både i krop og sind. Man kan sige at kroppen og åndedrættet er ligesom indgangsdørene  ind til os selv, ind til velvære, nærvær og livsenergi.

Derfor er mindful yoga en faktisk måde at opøve fokus på din krop, dine tanker og dit åndedræt.

Dét som er specielt med yoga, og som man ikke rigtigt får i andre fysiske sportsgrene, er den meditative og evt. spirituelle del; den del der også har fokus på vejrtrækning og åndedræt .

Derudover tiltaler yogaens filosofi mange mennesker i dag. Den handler om, hvordan man lever sit liv, hvad meningen er, og hvordan man kan håndterer livet på godt og ondt. Formentlig er det i dag ekstra tiltalende, fordi vi kommer længere og længere væk fra religion og dét at tro på noget.
Yogaen er blevet så populær, fordi vi lever i en verden fuld af stress og alt for mange indtryk. Tingene går simpelthen for stærkt ift. den urgamle hjerne og det urgamle nervesystem, som vi stadig er i besiddelse af. Den menneskelige hjerne har ikke forandret sig særlig meget de sidste mange tusinde år.
Men det har de miljøer, vores hjerner er i. Vores hjerner og nervesystemer er generelt gode til at tilpasse sig de miljøer, vi havner i. Men der er grænser. Og de grænser overtræder vi oftere og oftere, fordi vi vil mere og mere, og fordi vi bombarderes af impulser og indtryk. 

 

Velegnet yoga måtte til lette og medium intensitetsformer af yoga, såsom
Hatha og Yin Yoga.

Yoga måtten  har et fremragende greb, er smidig og let, til behagelig og sikker træning.

Uegnet til intense former for yoga, som Power yoga eller Ashtanga.

Vinylskum / PVC
Vandafvisende og varmeisolerende, stødabsorberende
Indeholder ingen skadelige stoffer

Hvor kommer mindful yoga fra

Mindful yoga er øvelser fra hatha-yogaen udført med bevidst nærvær. Det er blide stræk, balanceøvelser og styrkeøvelser, der bliver udført meget langsomt og med pauser ind i mellem. Det er vigtig at når man laver øvelserne, har man hele tiden opmærksomhed på vejrtrækningen og på de fornemmelser, der opstår, når kroppen er i de forskellige stillinger og bevæger sig mellem dem.
Øvelserne kræver hverken særlig styrke, smidighed eller balance og de kan alle tilpasses, hvis de er for svære.
Det er præcis på samme måde, som når man mediterer med fokus på åndedrættet. Her kan man observere de fysiske fornemmelser, der opstår i kroppen, når man bevæger den. Og man kan observere de tanker og følelser, der opstår undervejs. 
Det er vigtig ikke at dømme sig selv undervejs , det kan godt være alle øvelser ikke er perfekte