Hvad er en mala

Mala kæder, også kendt som buddhistiske perler, blev traditionelt brugt som en hjælp til meditation og koncentration under bøn, og denne praksis hedder på sanskrit “Japa”. Da Mala kæder er lavet med forskellige typer af naturlige materialer – fra træperler til ædelstene og alt imellem – menes det, at Mala perler giver spirituel helbredelse. Derudover antages Malaer også at bringe bestemte kvaliteter ud af brugerens karakter, såsom styrke, beskyttelse, ro, selvtillid, lykke, klarhed osv.

Malaperlernes historie er flere tusind år gammel, og det antages at den har oprindelse i Indien. Dette er også grunden til, at Mala perler er kendt som buddhistiske perler.
Som tiden gik, begyndte mange andre religioner at bruge bønner i deres religiøse praksis, og Mala perler blev almindelige i Kina, Korea, Tibet og Japan. 

Til sidst udvidede bønneperlerne til Europa i den sene middelalder i form af katolske bedekranse / bedekæder.
I dag bruger mere end to tredjedele af verden en slags bedekæder, hvad enten det er en række buddhistiske perler, en bedekrans, en Subha, Mala eller noget andet. Så det siger sig selv, at der er en lang historie med perler, der bruges til at forbinde verden på et åndeligt niveau.

"Du kan bruge og gå med en mala uafhængigt af religion eller tro. Kæden med udvalgte perler vil løfte din energi og holde dit fokus på de intentioner og ønsker, som du har kodet ind i denne særlige mala kæde.

En mala meditationskæde kan også bruges som hjælper og fokuspunkt under yoga. Du kan bære din mala under meditation, hvor den vil opsamle og gemme den dejlige energi, så du kan tune ind på dette space igen bare ved at røre ved og gå med din mala. Under yoga kan du have din mala liggende ved måtten, hvor den vil støtte dig og sende dig sine gode vibrationer og oplades med yoga stemningen, så du kan tage den med dig ud i resten af dit liv.

Hvorfor 108 perler

Betydningen af netop 108 mala perler kan endvidere knyttes til mange ting. For eksempel, er der 108 hellige tekster, 108 hellige steder i Indien og 108 Karma punkter i kroppen.
Der er 108 linjer af energier, som danner hjertechakraen. Solens diameter er 108 gange større end jordens diameter, og solens afstand til jorden er 108 gange større end solens diameter.
Derudover anses nummer 108 for at være hellig i mange østlige religioner, som repræsenterer Universet som en ting (1), Intet (0) og Alt (8 eller uendelig).
Og man kan fortsætte med at tale om betydningen af tallet 108…

Det vigtigste ved en Mala kæde er, at du slet ikke behøver at være religiøs for at kunne høste fordelene ved at bære Mala perler. I hvert fald ikke i vores dage. Mens Mala perler kæder blev traditionelt brugt til bøn og meditation, har tiderne ændret sig. Malakæder bruges nu til at forbinde de menneskelige ånd og sjæl med jorden og alle dens omgivelser.
Så uanset om du er religiøs eller ej, kan du drage fordel af de smukke Mala halskæder.

se vores udvalg

Mala med 21 meditationsperler.

God til den lille meditation og som anker til nuet eller din intention for dagen…

De er smukke, som de er, men kan hver især bruges til mere end blot en accessory til et smart sæt tøj.

Armbåndene er fremstillet af halvædelstene, kvarts eller krystaller, som er 100% naturlige sten fra hele Verden. Stenene har forskellige energetiske egenskaber, som kan forstærke og afhjælpe fysiske og psykiske formål og skavanker (dette er ikke videnskabeligt dokumenteret, men har været kendt i Østen gennem 1000-vis af år).

 

"Hvis du praktiserer yoga eller meditation regelmæssigt, kan en mala være en støtte i din praksis.

HVORDAN KAN DU BRUGE EN MALA?

Hvis du praktiserer yoga eller meditation regelmæssigt, kan en malavære en støtte i din praksis.
Når du skal vælge en mala, skal du blot bruge din intuition og vælge den mala, som dit blik falder på og som appellerer til dig. Du kan også vælge en mala, baseret på hensigten med din yogapraksis.
Eksempelvis hvis du føler, at du har brug for mere jordforbindelse både på og uden for måtten, kan du vælge en mala, lavet af agat. En agat er en grundsten, som styrker vores selvrespekt og selvværd. Du kan også vælge en mala, baseret på dens farve. Farvens betydningpåvirker vores humør og følelser. Hvis du kan lide farven, er det mere sandsynligt, at du får brugt din mala i hverdagen. En del praktiserende yogier bærer deres mala i hverdagen for at blive mindet om deres yogapraksis – også når de er væk fra yogamåtten.
Ved at tage fat om eksempelvis vedhæget kan du blive mindet om at huske at tage en ekstra dyb indånding midt i en travl hverdag.
Malaen anvendes til at tælle, herunder hjælpe til koncentration og fordybelse i meditationen. Perlerne hjælper til at støtte dig i din meditation ved at du med tommelfingeren ”bladrer” frem i kæden. Det kan understøtte dig i at bevare koncentrationen og fokus på dit åndedrag eller mantra frem for at sætte et ur til at ringe efter en given tid. 

MEDITATIONSPRAKSIS MED EN MALA

Du finder en komfortabel plads at sidde, f.eks. i skrædderstilling el – ler på en stol med begge fødder i jorden og rank ryg. Luk øjnene og observér hastigheden og dybden af dit naturlige åndedræt. Begynd at trække vejret dybt ned i maven og bring din opmærksomhed og dit fokus på åndedrættet eller dit mantra. Et mantra er en lyd, sang eller et mantra – ord eller små sætninger, ofte på sanskrit, men du kan også lavet dit eget. Hold din mala i højre hånd, liggende over langfingeren, lad din pe – gefinger stritte lidt væk (den ses som egoet), og lad tommelfingeren ”bladre”. Placér din tommelfinger på første perle efter guruperlen (perlen i spidsen af kæden) og begynd med dit første dybe åndedræt eller dit mantra. I udåndingen eller slutningen af mantraet skubbes malaperlen ned og væk med tommelfingeren, og du går videre til den næste perle. Du skal fortsætte, til du når guruperlen (perlen i spidsen af kæden), og hvis du ønsker en længere meditation, springes gu – ruperlen ikke over. I stedet vendes mala rundt og bevæger sig i den modsatte retning

Namasté

Nama” betyder jeg, og “te” betyder du. Helt bogstaveligtalt betyder “Namasté” derfor, at “jeg bøjer mig for dig

 Namasté er en hinduistisk hilsen. Og det er typisk den hilsen som en yogaunderviser og yogaeleverne hilser hinanden med, når de afslutter en yogaklasse. Når man hilser med Namasté bukker man som regel let, samtidig med at man trykker håndfladerne sammen 

 Husk ordet Namasté kan være sagt eller usagt.