Mindfulness‑øvelser på arbejdspladsen

Da du ikke behøver noget specifikt udstyr til disse øvelser, kan du prøve dem, mens du pendler eller endda ved dit skrivebord. 

Her er fem hurtige mindfulness-aktiviteter, som du nemt kan indarbejde i dit daglige liv.

1

Et minuts meditation

Luk dine øjne, og træk vejret langsom ind og ud. Fokuser på stigningen og faldet i dit bryst, og prøv kun at tænke på din vejrtrækning. Hvis der er andre tanker, der forstyrrer, skal du anerkende og glemme dem og derefter fokusere på vejrtrækningen igen.

2

Mindful til stede

Tankerne kan nemt komme til at vandre under samtaler. I stedet for at formulere dit svar, mens din kollega stadig taler, skal du tømme hovedet for tanker og lytte grundigt til det, de siger. Tænk ikke på dine arbejdsopgaver, dine planer for aftenen eller tidligere samtaler – prøv på at være til stede i øjeblikket. Det bidrager til at registrere mere information, men forbedrer også dine relationer på arbejdspladsen.

3

Forbliv i nuet

Vælg en ting, som du bruger hele tiden – for eksempel elkedlen i kontorkøkkenet, og brug den som et fokuspunkt for et øjebliks mindfulness. Tænk på, hvordan den føles mod din hud, hvordan den fungerer, og hvad du bruger den til. Overvej f.eks., hvor fantastisk det er, at en elkedel kan koge vand på et par minutter, og hvor heldig du er at have adgang til rent vand og elektricitet.

4

Tag en pause i naturen

Dette kræver nok, at du er nødt til at rejse dig og forlade dit kontor – men du vil have det bedre bagefter. Når du går efter en kop kaffe eller til frokostpause, skal du gå en tur for dig selv gennem en park eller grønt område tæt på. Hvis det er muligt, skal du lade din telefon og andre elektroniske enheder ligge på kontoret, og bruge denne tid på at fokusere på og lytte til naturen omkring dig. Dette er en sund øvelse for både dit sind og din krop, da du også får gavn af den fysiske bevægelse og chancen for at få noget frisk luft.

Namasté

Nama” betyder jeg, og “te” betyder du. Helt bogstaveligtalt betyder “Namasté” derfor, at “jeg bøjer mig for dig

 Namasté er en hinduistisk hilsen. Og det er typisk den hilsen som en yogaunderviser og yogaeleverne hilser hinanden med, når de afslutter en yogaklasse. Når man hilser med Namasté bukker man som regel let, samtidig med at man trykker håndfladerne sammen 

 Husk ordet Namasté kan være sagt eller usagt.